Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

16 квітня – свято Великодня!

          Великдень (або Пасха) – одне з найулюбленіших та найочікуваніших свят весни, яке було встановлено на честь воскресіння Ісуса Христа, і саме тому займає почесне місце серед інших православних свят. За багатовікову історію відзначення свято Великодня обросло чималою кількістю цікавих звичаїв та обрядів. Наприклад, при підготовці до святкування, обов’язковою умовою є приготування пасок, розфарбовування яєць особливою символікою, а також подальше освячення пасхального кошика у храмі та христосування (христосування – радісне вітання у перший день Великодня: «Христос Воскрес!» з відповіддю: «Воістину Воскрес!», яке супроводжується трикратним поцілунком).  Взагалі, всі пасхальні страви, що готуються до святкового столу, уособлюють народження, продовження і воскресіння життя, що є основною ідеєю Великодня.

          Та головною традицією Пасхи залишається святкове богослужіння у церкві. Воно починається ввечері напередодні свята і триває всю ніч. Православні храми радо приймають велику кількість вірян, які приходять на власні очі побачити одне з головних чудес Великодня – сходження Благодатного вогню. Вважається, що він опускається з небес на землю і володіє особливими цілющими, очисними властивостями. Від нього запалюють свічки, віск яких здатний зціляти не тільки фізичні, але і душевні недуги.

          Запрошуємо всіх саксаганців та гостей району на урочисті святкові богослужіння, які відбудуться в ніч з 15 на 16 квітня у православних церквах та храмах нашого району (http://srvk.gov.ua/ua/news/pg/280317132693119_n/).

          Нехай свято Воскресіння Христового наповнює Ваше життя світлом і радістю, додає наснаги та енергії, а ваше серце буде сповнене вірою у перемогу добра, як сповнені цим світлі миті Великодня! Зі святом! Христос Воскрес!