Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про стан навколишнього природного середовища у Саксаганському районі

   Тривала й інтенсивна господарська діяльність підприємств гірничодобувної, металургійної машинобудівної, хімічної галузей промисловості, підприємств теплоенергетики і будматеріалів, інших сфер діяльності суттєво вплинула на екологічну ситуацію, яка склалася в місті, в тому числі і у Саксаганському районі. Близьке територіальне районування таких великих промислових підприємств району як: ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання», СП ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» гірничо-збагачувальний комплекс «Укрмеханобр», шахтоуправління з підземного видобутку руди ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», шахти «Родіна» ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», із забудовами приватних домоволодінь, дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров’я призводить до додаткового екологічного навантаження на мешканців району.

   Одним із пріоритетних завдань виконкому районної у місті ради є здійснення на території району заходів щодо реалізації екологічної політики України, яка спрямована на захист населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, та забезпечення безпечного для життя і здоров’я людей довкілля.

   Враховуючи актуальність екологічних проблем, що характерні для Саксаганського району, виконкомом Саксаганської районної у місті ради ведеться активна робота щодо підготовки основного питання «Про стан навколишнього природного середовища у Саксаганському районі» на засідання виконкому районної у місті ради 20 березня 2013 року. Запрошуємо мешканців району підтримати та залучитись до обговорення  проекту рішення «Про стан навколишнього природного середовища у Саксаганському районі», яке розміщене на офіційному веб-сайті виконкому районної у місті ради (http://srvk.gov.ua/). Ваші пропозиції та зауваження з даного питання приймаються до 16.03.2013  у відділі економіки та промисловості виконкому районної у місті ради (вул. Мелешкіна, 32, каб. 418)