Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Необмежена палітра

Педагогічним колективом Криворізької спеціалізованої школи № 74 з метою формування морально-духовної життєво компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі як громадянин, було прийнято рішення про участь у міському конкурсі проектів «Сходинки до соціальної зрілості». Передбачається, що успішна реалізація проекту вплине у соціальному середовищі на стан комунікативної та творчої активності учнів, зниження підліткової злочинності шляхом залучення дітей до спільної діяльності під керівництвом дорослих. Педагогами разом з учнями було обрано соціально-профілактичний проект «Необмежена палітра».

Для школи цей проект став натхненням до розквіту творчості підростаючого покоління, яке, на жаль, в сучасному світі відчуває дефіцит «живого» спілкування, що призводить до некерованої активності підлітків. Саме тому, для цих дітей арт-проект «Необмежена палітра» став поштовхом для розвитку творчої компетентності, стимулювання інтересу до арт-мистецтва.

Учні КСШ № 74 оперативно зреагували на завдання, поставлене у проекті, і вже наступного дня ідея була викладена на стіні зруйнованої споруди, яка зараз привертає увагу всіх мешканців району. Підлітки, залучившись до проектної та творчої діяльності, яскраво продемонстрували, що вони можуть адаптуватися до сучасних умов в модернізованому світі, і що навколишній світ, який їх оточує, можна змінити на краще, маючи бажання, віру та натхнення.

Сьогодні мікрорайон Ювілейний, освітнім осередком якого є школа, має свій власний АРТ-ОБ’ЄКТ! Це - важливо, це - стосується кожного.