Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

243-я річниця заснування міста Кривого Рогу!

27 травня 2018 року місто Кривий Ріг відзначав свою 243-ю річницю з дня заснування. Цього року формат святкового заходу було змінено. В кожному районі міста одночасно святкували, проводячи культурно-розважальні та спортивно-масові заходи і змагання в заздалегідь підготовлених для масових заходів місць. В Саксаганському районі це стали традиційно парк «Саксаганський» (вул. Бикова, 2) та стадіон комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4).

Цього дня в дарунок місту для жителів мікрорайону Ювілейний, біля КСШ № 74, заступником Криворізького міського голови Полтавцем Андрієм Анатолійовичем, головою Саксаганської районної у місті ради Беззубченком Валерієм Вікторовичем та депутатом Дніпропетровської обласної ради Даценком Ігорем Івановичем було відкрито спортивний міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям, збудований за кошти міської програми громадський бюджет. Після урочистого відкриття на майданчику відбувся турнір з міні-футболу серед збірних команд учнів 8-х класів КСШ № 74, КЗШ № 41 та КНВК № 35. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами комітету з фізичної культури та спорту виконкому районної у місті ради та солодощами від Даценка Ігоря Івановича.

Одночасно зі святковою культурно-розважальною програмою в парку «Саксаганський» для учнів закладів освіти та всіх бажаючих відбувся показовий майстер-клас від фітнес клубів «CrossGym» (директор Годько П.) «Fitcurves» (директор Василенко Т. І.) та районні змагання з черлідінгу, рукопашного бою, розважальна програма «Бій подушками» та «Козацькі розваги».

В фінальних районних змаганнях з черлідінгу, за право володіти Кубком Саксаганського району, зустрілися команди КЗШ № 41, КГ № 91  та дві команди ЦСДЮМ «Олімп»: «МегаСтар» і «ФаерВокс». Обслуговував змагання суддівський корпус керівників гуртків фітнес-аеробіки та естетичної гімнастики комунального позашкільного навчального закладу «Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» КМР. Головними критеріями оцінювання команд у змаганнях з черлідінгу були: сила, точність, синхронність, технічність, оригінальність, енергійності виконання чер-дансу та використання простору майданчику всією командою в трьох рівнях: в повітрі, на поверхні та на підлозі.

За одноголосним рішенням суддівського корпусу змагань перше місце виборола команда «МегаСтар» ЦСДЮМ «Олімп» (керівник Блістун І. В.), друге місце залишила за собою команда юних спортсменок КЗШ № 41 (керівник Марчук О. О.), третє місце поділили між собою команди КГ № 91 (керівник Малая О. О.) та «ФаерВокс» ЦСДЮМ «Олімп» (керівник Кришталович А. А.).

Переможці та призери змагань з черлідінгу були нагороджені комітетом з фізичної культури та спорту виконкому районної у місті ради кубками, грамотами, медалями. Від депутатського корпусу районної у місті ради політичної партії «Опозиційний блок» всі команди отримали солодощі у вигляді тортів.

Згідно з положенням, районні змагання «Козацькі розваги» серед збірних команд учнів закладів освіти та професійно-технічних навчальних закладів, оцінювалися за кращими результатами виступу учасників спортивного заходу в шести дисциплінах: ривок гирі 16 кг за 1 хвилину, дартсу, армспорту, жонглюванні тенісним м’ячем обома руками від горизонтальної дошки за 1 хвилину, віджимання від полу та перетягуванні канату, в яких взяли участь 20 спортсменів з чотирьох команд (КГ № 91, КСШ № 118, КПГМЛ, КПЛ). За підсумками всіх видів програми перше загальнокомандне місце виборола команда КПЛ (керівник Кізимішин В. І.), друге місце посіла команда КСШ № 118 (керівник Твердохліб О. М.), третє місце залишила за собою команда КПГМЛ (керівник Мараховський Ю. П.), четверте місце у команди КГ № 91 (керівник Кравець С. О.).

Переможці та призери змагань «Козацькі розваги» були нагороджені кубками, грамотами, медалями та цінними подарунками. Від депутатського корпусу районної у місті ради політичної партії «Опозиційний блок» всі команди отримали солодощі у вигляді тортів.

У відкритій першості Саксаганського району з рукопашного бою взяли участь 45 спортсменів. Згідно з положенням змагання відбулися в категорії «Легкий контакт» у віковій групі від чотирьох до 18+ років. Депутатським корпусом районної у місті ради переможців та призерів першості району було нагороджено грамотами, медалями та солодощами. Окремо були проведені бої серед вболівальників, які виявили бажання спробувати свої сили та вміння в рукопашному бою.

Всі учасники, що взяли участь у змаганнях з шашок, доміно, «Веселі старти» та бою на подушках, отримали солодкі подарунки.

Зі святом вас, криворіжці! З Днем народження тебе, Кривий Ріг!