Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зі спортом ширше крок в День захисту дітей

З метою пропаганди здорового способу життя, розвитку масового спорту в районі, а також змістовного дозвілля дітей, підлітків і молоді в літній канікулярний період, 01 червня 2017 року в Саксаганському районі у парку «Саксаганський» (вул. Бикова, 2) під час проведення святкового заходу з нагоди міжнародного Дня захисту дітей, відбулося, одночасно, відкриття І зміни пришкільних таборів з денним перебуванням та районної літньої спартакіади «Юність 2017», в якому взяли участь понад 1000 чоловік. Цього дня, окрім культурно-розважальної програми для дітлахів, працівниками комунальних позашкільних навчальних закладів «ДЮСШ № 8», «ЦСДЮМ «Олімп», «ДЮСШ № 10», ЦТКЕУМ «Мандрівник», міської федерації рукопашного бою та керівниками фізичного виховання професійно-технічних начальних закладів, були проведені спортивно-масові заходи та змагання.

Для школярів була представлена наступна спортивна програма: відкрита першість Саксаганського району з рукопашного бою, змагання з гирьового спорту та віджимання від полу і гімнастичної лавки, танцювальний фітнес марафон, змагання з дартсу, шашок, «Веселі естафети», пересування по підвісним паралельним канатам та «Бій на подушках».

У відкритій першості Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей, підлітків та юніорів взяли участь 65 спортсменів з чотирьох клубів («Борець», «Майстер», «КФРБ» «Саторі»), які змагалися у двох дисциплінах: легкий контакт та дозований контакт. Для присутніх на святі вихованці міської федерації рукопашного бою та традиційного карате FSKA продемонстрували свою майстерність в КАТА та техніки ближнього бою. Зазначимо, що відкрита першість району відбулася з ціллю підготовки юних спортсменів до обласних та всеукраїнських змагань. Переможці та призери були нагороджені грамотами, медалями та солодкими подарунками від спонсорів районного дитячого заходу ТОВ «Арістей КР» (директор Гапонов А. Л.).

Після проведення урочистої лінійки на імпровізованому майданчику з дітьми пришкільних таборів з денним перебуванням керівники гуртків фітнес-аеробіки, спорт+хіп-хоп та естетичної гімнастики комунального позашкільного навчального закладу «ЦСДЮМ «Олімп» провели майстер-клас з танцювального фітнес марафону, який охопив понад 200 чоловік.

Одними з найбільш популярних видів сьогоденних змагань для дітлахів стали змагання з віджимання та гирьового спорту, які одночасно спонукали до здорового способу життя та мали призовий фонд для переможців і призерів серед юнаків і дівчат, а також солодощі для всіх учасників змагань від приватного підприємця Павлова Павла.

Найкращим святковим подарунком для всіх учасників районного заходу стали солодкі подарунки від ТОВ «Арістей КР», мережі аптек «Гален», організації «Агапа» та приватним підприємцям району.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні традиційного районного заходу з нагоди міжнародного Дня захисту дітей спонсорам-меценатам, приділившим особливу увагу змістовному дозвіллю та розвитку здорового способу життя дітям Саксаганського району: ТОВ «Арістей КР», мережі аптек «Гален», організації «Агапа» та приватним підприємцям району.

Тож літо, шляхом змістовного дозвілля, відкриває для дітей свої обійми, серед яких є і спортивно-масові заходи та змагання. У добру путь дітлахи! Канікули «forever»!