Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Увага! ГУ ДФС у Дніпропетровській області попереджає про активізацію шахраїв, які діють під виглядом працівників фіскальної служби

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що останнім часом збільшилась кількість випадків шахрайських дій, здійснених невідомими особами  від імені керівництва ГУ ДФС.

Зловмисники телефонують на мобільні і службові телефони посадовим особам підприємств, фізичним особам – підприємцям та вимагають неправомірну вигоду.

Наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Тож, у разі отримання такої інформації та недопущення у майбутньому подібних випадків шахрайства просимо інформувати ГУ ДФС у Дніпропетровській області за номерами телефонів: (056)374-31-64,          (0562)47-59-49, а також особисто звертатись за адресою: м. Дніпро,   вул. Сімферопольська, 17-а.

Звертаємося до всіх з проханням максимально поширити дану інформацію, щоб не потрапити на «гачок» шахраїв!

 

Пільги зі сплати земельного податку для учасників АТО

Нагадуємо, що відповідно до п.284.1 ст.284 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема, органи місцевого самоврядування встановлюють ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідних територіях.

Сільським, селищним, міським радам та радам об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не дозволяється встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців і фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів (п.п.12.3.7 п.12.3 ст.12 ПКУ).

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб передбачені ст.281 ПКУ. Так, відповідно до п.п.281.1.4 п.281.1 ст.281 ПКУ від сплати податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22.10.1993 №3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон №3551), зокрема особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення (п. 19 ст. 6 Закону №3551).

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для зазначеної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

- для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;

- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;

- для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

- для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

- для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара (п.281.2 ст.281 ПКУ).

Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, то така фізична особа підпадає під дію п.п.281.1.4 п.281.1 ст.281 ПКУ і така фізична особа звільняється від сплати земельного податку, з урахуванням п.281.2 ст.281 ПКУ.

 

На Львівщині службовий собака викрив порушника, який незаконно перевозив сигарети

Сьогодні, 02.11.17, у пункті пропуску «Смільниця – Кросценко» працівники митниці викрили спробу незаконного переміщення 327 пачок сигарет. Тютюнові вироби 28-річний мешканець Львівщини заховав у конструктивних порожнинах автомобіля «VOLKSWAGEN GOLF V».

Під час перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». При усному опитуванні водій автомобіля заявив про відсутність у нього будь-яких предметів, які підлягають декларуванню, оподаткуванню або які заборонені чи обмежені до вивезення з митної території України.

Однак у працівників митниці виникли підозри щодо приховування від митного контролю товарів. До проведення поглибленого митного огляду було залучено службового собаку Джанго кінологічної команди митниці.

Оглядова група з використанням технічних засобів митного контролю в ніші для запасного колеса, під задніми пасажирськими сидіннями, а також в правих та лівих задніх дверях виявила сигарети з фільтром різних торгових марок без акцизних марок України.

За цим фактом, за ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол. Сигарети вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

 

Закарпатські митники вилучили автомобіль «Kia» вартістю понад 356 тис грн.

Закарпатські митники упередили ввезення в Україну легкового автомобіля «Kia Ceed», 2017 року випуску, з підробленим номером кузова.

Водій автомобіля – іноземець, в’їхав на митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, в напрямку «в’їзд в Україну», «зеленим коридором».

Як підставу для переміщення через митний кордон України транспортного засобу він надав митним органам свідоцтво про реєстрацію автомобіля та довіреність на право керування.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків працівники митниці вивели транспортний засіб із загального потоку для проведення поглибленого митного огляду. Під час огляду було встановлено, що на  автомобілі номерне позначення кузова не відповідає номеру, зазначеному в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Тож іноземець переміщував через митний кордон України легковий автомобіль шляхом надання митному органу як підстави для його переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо номерного позначення кузова транспортного засобу.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі безпосередній предмет порушення – транспортний засіб вартістю понад 356 тис грн. вилучено. 

 

Натисніть для перегляду повного тексту документа