Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкрита першість Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей, підлітків і молоді, присвяченої до Всесвітнього Дня поширення інформації про проблеми аутизму

З метою популяризації та розвитку бойових видів спорту, пропаганди здорового способу життя, активізації фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, підлітками та молоддю, а також виявлення обдарованих особистостей та їх підготовки до змагань вищого рівня, 01 квітня 2018 року на базі КЗШ № 14 (вул. Володимира Великого, 34б) відбулася відкрита першість Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей, підлітків і молоді, присвячена до Всесвітнього Дня поширення інформації про проблеми аутизму, в якій взяли участь 110 спортсменів (дітей 4-9 років – 30 чоловік, юніорів 10-15 років – 68 чоловік, молодь 16+ 12 чоловік) з семи  клубів міста («Борець», «Борець-2», «Рукопашник», «Рукопашник-2», «Саторі», «Майстер» та Криворізька міська федерація рукопашного бою).

Відкрита районна першість традиційно розпочалася парадом учасників змагань, яких привітали голова молодіжного виконкому Саксаганської районної у місті ради Таран Ксенія та представник Асоціації допомоги людям з розладами спектру аутизму Кривого Рогу Брунич Тетяна.

Згідно з положенням відкритої першості Саксаганського району з рукопашного бою змагання відбувалися в категоріях «легкого контакту» в віковій групі з 4 до 16+ років, «дозованого контакту» в віковій групі з 10 до 16+ років, «боротьбі» в віковій групі з 6 до 9 років.

Цього дня, вперше, у змаганнях взяли участь вчителі гуманітарних дисциплін КЗШ № 14 та спортсмени з Асоціації допомоги людям з розладами спектру аутизму Кривого Рогу, де хочеться відзначити одну з переможниць дитячої категорії – Брунич Тетяну.

Організаційний комітет відкритої першості Саксаганського району серед багатьох переможців і призерів відмітив найбільш перспективних спортсменів, для яких ці змагання були підготовкою до участі у першості України:

в категорії «легкого контакту» та «боротьби» в віковій групі діти 4-9 років:

- Золототруба Єгора (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.) та Клейна Георгія (клуб «Рукопашник-1» тренер Новицький В. І.);

в категорії «дозованого контакту» в віковій групі юніори 10-15 років:

- Морданова Андрія, Сурового Владислава (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.) та Василенка Назара (клуб «Рукопашник-1» тренер Новицький В. І.);

в категорії «легкого контакту» в віковій групі юніори 10-15 років:

- Гончаренко Ольгу (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.) та Кочергу Катерину (клуб «Саторі» тренер Яковлєв С. В.);

в категорії «легкого контакту» в віковій групі юніори 16+:

- Собчука Сергія (клуб «Борець-2» тренер Моренко Р. Л.);

в категорії «дозованого контакту» в віковій групі юніори 16+:

 - Денисенка Антона (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.).

В командній клубній першості перше загальнокомандне місце виборов клуб «Борець» (КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.), друге місце за вихованцями клубу «Рукопашнік-1» (тренер Новицький В. І.), третє місце залишили за собою вихованці клубу «Майстер» (тренер Кащін С. О.). 

Всі переможці та призери відкритої першості Саксаганського району з рукопашного бою були нагороджені кубками, грамотами та медалями.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань Криворізькій міській федерації рукопашного бою в особі її голови Волошина Анатолій Анатолійовича, депутату Саксаганської районної у місті ради Сімоник Тетяні Юріївні та адміністрації КЗШ № 14 в особі директора Макатер Олени Анатоліївни.