Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День пам’яті та примирення

8 травня в Україні та в більшості європейських країн вшановують загиблих у Другій світовій війні. Для світу цей день став нагадуванням про страшні злочини проти людяності та жахи війни. Нагадуванням, що зло ніколи знову не має повторитися. Сьогодні українці платять високу ціну в боротьбі зі злом - цього разу з Росією та рашизмом, який визрів із радянської ідеології.

У закладах освіти району  вшанували величний подвиг українського народу, його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні загальнонаціональною хвилиною мовчання, учні та вчителі  взяли участь у покладанні квітів до Пам’ятника загиблим у роки Другої світової війни, провели Уроки пам’яті «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього», інформаційні години «День пам’яті та примирення, затьмарений війною…», онлайн-виставки творчих робіт «Квітка пам’яті».

 Пам‘ятаємо й шануємо подвиг Героїв Другої світової війни та дякуємо воїнам, які вже сьогодні на полі бою ведуть боротьбу з російським окупантом та захищають нашу свободу і незалежність.

Ми віримо: Україна переможе, свобода і справедливість  переможе в пам’ять про тих, хто віддав життя за мир у Другій світовій війні і в пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи Україну та демократичні цінності майбутнього зараз.